OM OSS

Det är jag, min sambo och min dotter Amanda som bor i Kallsjö, Landsbro.
Jag köpte min första quarterhäst våren 2000, när jag gick på utbildning till westerninstruktör (C0) i Motala.
Vi hade Ronny Åman som instruktör, han hade det inte lätt.... en massa tjejer i olika åldrar och med väldigt olika åsikter!!
Någon människa som har så mycket tålamod och som är så diplomatisk som Ronny är, har jag inte mött, varken förr eller senare.
Tack för att du stod ut med oss!!

Sedan dess har antalet quarterhästar hemma ökat stadigt. Det har blivit mest avel för mig sen dess.
Jag vill få fram bra, snygga och trevliga hästar. Jag stirrar mig inte blind på stamtavlan ( naturligtvis kan den vara av stor vikt, men den är inte allt). Jag vill få fram bra allround hästar som alla kan klara av. Jag ser till individen, är det en häst som har den rätta blicken i ögonen, har hästen ett bra psyke då är det en häst för mig.
 Jag är övertygad om att det finns många människor som gärna skulle vilja skaffa sig en quarter, men som tycker (eller har hört) att det är tuffa hästar. Alla ni är hjärtligt välkomna hit så kan jag visa er att det inte behöver vara så!! Min lilla 3-åriga dotter (hon har nu hunnit bli 9år...) hjälper mig ibland att leda ut och in hästarna från hagen.

Mina hästar är också väldigt vana vid det mesta. Jag binder upp mina unghästar i spilta, de är vana vid hundar, katter, barn, gungor, pulkor, skottkärror, badning, klippning, hovslagaren och allt annat som hör vardagen till.
De har stora hagar att röra sig i, både sommar och vinter. De flesta med kuperad terräng. Detta gör att mina hästar får bra muskulatur och blir säkra på fötterna. Fölen och unghästarna får gå ihop med likasinnade, vilket gör att de leker av sig i hagen och jag får trevliga hästar att hantera. Våren 2004 fick jag tre stycken hingstföl, de visade aldrig några tuffa sidor eller uppförde sig illa mot mig.

Har ni några frågor, är nyfikna, sugna på ett besök eller bara vill prata häst en stund så är ni hjärtligt välkomna att höra av er!!!

Mvh
Camilla Sörén